Do Boru zavítala i Dominika Kolowrat – Krakovská. „Jízda historických vozidel se totiž každoročně koná na počest Alexandra Kolowrat-Krakovského, strýce mého životního partnera Františka Tomáše Kolowrat-Krakovského," vysvětlila.

Připomeňme, že Alexandr Kolowrat – Krakovský nemiloval jen aviatiku, ale s vášní holdoval i automobilovým a motocyklovým závodům.

Veterány okukovala i devítiletá Sára Rolníková z Třemešného. „Moc se mi líbily limuzíny," uvedla a měla na mysli obří americké Cadillacy. Kromě „amerik" jí do oka padl i historický hasičský vůz. Její slova doplnil tatínek Zbyněk. „Na Sašu jezdívám prakticky od začátku. Vždycky se mi líbí přehlídka," pochválil a zároveň prozradil, že mu v garáži stojí Jawa 250 Panelka. „To znalci jistě ocení," pousmál se a stejně jako dceři se mu zalíbily nablýskané Cadillacy. „Majitelé si museli dát spousty práce, než je dostali do stavu, ve kterém jsou nyní," poukázal. Mimochodem, v jedné z limuzín celou akci absolvovala i Dominika Kolowrat – Krakovská.

Stokilometrová jízda odstartovala před polednem a motoristé projeli Stráží, Přimdou a pokračovali do Waldthurnu a Vohenstraussu v Německu, aby se po několika hodinách vrátili zpět do areálu borského zámku, kde měli cíl.

Nejen na silnicích Tachovska jste tak mohli například potkat Triumphy Spitfire, Ferarri, Citröeny „kačeny", Škody R, Rolls-Royce, Jaguary E-Type, Fordy Mustang, Volskwagen Golf I. cabrio, Opel Laubfrosch, Mercedes 230 SL, Austiny Healey Sprite, 3000, nebo Mini, Cadillacy, Porsche 911 Targa, MG, Tatry, Pragy, armádní Jeepy Willys a samozřejmě desítky historických motocyklů.

Akci pořádal Auto moto veteran klub Český les v čele s Antonínem Hofmeisterem. „Jsem šťastná, že organizátoři dali dohromady unikátní podnik a dali na paměť, že existoval tak slavný prvorepublikový závodník, kterým byl Saša Kolowrat," řekla Deníku paní Dominika.