Fyzikální části této přehlídky se stříbrské gymnázium zúčastnilo již poněkolikáté. Pokusy předváděli studenti v Koreji, Turecku, na Réunionu. „Také letos byl o náš stánek veliký zájem. Dokonce se nám podařilo získat jeden z pěti pohárů, které se na přehlídce udělovaly, což je v konkurenci tří set škol z celého světa mimořádný úspěch," popsala učitelka fyziky Jitka Soukupová.

Vyvrcholení letošního ročníku přehlídky bylo v Abú Dabí, kam ze Stříbra spolu s učitelkou odcestovali studenti Dan Sůva, Kateřina Osmiková, Šárka Pomyjová a Hana Bártová. Po několik dní se věnovali tisícům návštěvníků, kterým u stánku Gymnázia Stříbro předváděli různé pokusy.

„V obsluze stánku jsme se střídali. Jeden den bylo otevřeno pouze pro ženy a děti, většinou na přehlídku chodily školní děti," popsala Šárka Pomyjová.

Jak ji doplnil Dan Sůva, školáci z Abú Dabí se nejvíce zajímali o baňkování. „To je pokud, kterým se předvádí podtlak pomocí skleničky a svíčky," vysvětlil student sekundy.

Stříbrské děti, jejichž stánek byl podle Soukupové neustále v obležení, předváděly různé experimenty. Například experimenty na rozložení tlaku, na hustotu látek, optické klamy. „Kdo přišel, mohl si pokusy za jejich asistence vyzkoušet," dodala učitelka.

Kromě účasti na fyzikální přehlídce poznali studenti také město a jeho okolí, nejvíce se jim líbil výlet do pouště s piknikem.

Cesta studentů do Emirátů byla možná díky příspěvkům z města, ze sdružení rodičů a z podpory kraje. Část si hradili přímo studenti, kterým pořádající organizace zajistila ubytování a stravování.