Kříženec střední velikosti skončil v péči veterinářů a teď čeká na svého pána v útulku U Šmudliny. I když má pes registrační známku, majitele není možné dohledat.

Na upozornění občanů byla místo vyslána hlídka strážníků. Ta našla u silnice polehávat psa. „Měli jsme podezření, že psa srazilo auto, a tak jsme ho nechali ošetřit na veterinární klinice v Tachově," sdělil Deníku velitel městské policie Jaroslav Klíma.

Podezření na zranění se naštěstí nepotvrdilo. „Pejsek nejeví žádné známky zranění a myslíme si, že u silnice pouze odpočíval na toulkách. Jeho zdravotní stav je v pořádku," popsala zdravotní stav psa veterinářka Diana Janouškovcová.

Městská policie se teď pokouší najít majitele černého křížence. „Každý přihlášený pes by měl mít platnou registrační známku, podle registru se tak snadno dohledá majitel. Nalezený kříženec měl známku, ale s neplatným číslem, které bylo před lety zrušeno. Tento pejsek určitě není vyhozený, ale pouze zatoulaný," dodal Klíma.

Nyní je pes umístěn v psím útulku U Šmudliny v Tachově a čeká na svého pána už několikátý den. Pokud by někdo z čtenářů tohoto černého křížence střední velikosti, s mírnou nadváhou, s bílým obojkem a registrační známkou číslo 3564, poznal, může se ozvat na linku Městské policie Tachov nebo vedoucí psího útulku na telefonní číslo 724 583 768.

Gabriela Jägerová