Návštěvníci si mohli zbraně nejen prohlédnout, ale také vyzkoušet. „Uspořádali jsme předváděcí akci krátkých i dlouhých zbraní od různých výrobců," uvedl Deníku správce střelnice František Königsmark s tím, že se ale nejedná o komerční akci.

„Nejedná se o prodejní komerční výstavu nových zbraní, ale o ukázky zbraní, které jsou z našich zdrojů. Tedy těch, které donesli lidé, kteří sem chodí pravidelně střílet," doplnil. Několik zbraní zapůjčila na výstavku také plzeňská sportovní střelnice.

Kdokoliv z veřejnosti si mohl kteroukoliv zbraň vyzkoušet na střelnici. K nejzajímavějším patřil právě zmíněný Magnum. „Je to revolver ráže 44. Zrovna ten máme půjčený z Plzně. Z dlouhých zbraní mohli návštěvníci vidět třeba AR patnáctku, která nese pro vojenské účely označení M16. Je to samonabíjecí puška," uvedl správce.

Akce se uskutečnila poprvé a pokud by byl mezi lidmi zájem, správa střelnice nevylučuje další pokračování. „Taková akce je pro příznivce střelby v Tachově novinkou a myslím, že se povedla. Byl jsem tu v pátek a mezi lidmi byl docela zájem. Mohli si skutečně jen za manipulační poplatek, tedy za cenu nábojů, zastřílet z různých druhů zajímavých zbraní," řekl Deníku Juraj Gomolák, který ve střelnici návštěvníkům radil, jak pistole, revolvery či pušky používat.