„Tachov nabídl Pozemkovému fondu k výměně několik pozemků o celkové výměře přibližně 22 tisíc metrů čtverečních. Fond městu na oplátku souhlasil s převodem do majetku města s parcelou okolo 19 tisíc metrů čtverečních. Ovšem Pozemkový fond stanovil v obou případech zcela odlišnou cenu," popsal stručně jádro problému starosta Ladislav Macák. „Zatímco naše pozemky mají podle úřadu hodnotu zhruba 61 tisíc korun, ty jejich si cení téměř na 1,8 milionu. A s tím my nesouhlasíme, pokračoval tachovský starosta.

Při jednání se tak objevil návrh, zda by město radši nemělo místo výměny spíše dotyčnou parcelu koupit a dosavadní pozemky si i nadále ponechat. „šedesát tisíc už nás nevytrhne," dodal doslova Macák po zasedání zastupitelstva. Právě vysoká cena, téměř 1,8 milionu korun byla trnem v oku některým zastupitelům, zdála se jim příliš vysoká. „S tímto nemohu souhlasit a koupi nepodpořím. myslím, že město by mělo šetřit a peníze jistě bude potřebovat na další projekty," poznamenal zastupitel Petr Dostál.

Diskutovala se také otázka, jak by mohla být stávající plocha využita. Část zastupitelů se klonila k názoru, že by zde byl vhodný prostor pro pořádání poutí, nebo nejrůznějších kulturních akcí, například hudebních festivalů. Dalším návrhem bylo prodloužit zde stávající asfaltovou cestu do oválu tak, aby zde vznikl okruh pro vyznavače inline bruslí. „Pokud by zde měl být vybudován tento okruh, možná bych hlasoval pro koupi, ale v případě, že by tam měly pouze kolotoče, s nákupem nesouhlasím," dodal Dostál.

Zastupitelé nakonec schválili, že město Tachov se pokusí s Pozemkovým fondem domluvit na koupi předmětné parcely. „V případě, že fond bude trvat na směně, zřejmě s ní budeme také souhlasit," doplnil závěrem starosta Tachova Ladislav Macák.