„Je to koncipováno pro maminky na mateřské dovolené, které nemají příležitost někde získat potřeby nebo oblečení pro svoje dítě. Sama vím, jak je to těžké," popsala organizátorka akce Lída Prchalová.
Každá burza má své sezónní zboží – jarní, letní a podzimní, zimní. Najdete zde i knížky, hračky, stavebnice, kočárky, boty, gumovky, brusle, kola, odstrkovadla, mnoho a mnoho dalších.
„Pomáhám zde kamarádce s prodejem. Stojím u stolku asi dvě hodiny a už máme skoro všechno rozebrané. Malé děti z oblečení rychle vyrostou. To nemá šanci vyjít z módy nebo se zničit, takže pro maminky je výhoda koupit něco na děti za pár korun," zhodnotila Jana Blažková z Tachova.
Předem si každá maminka mohla rezervovat místo a pokusit se zboží nabídnout ostatním. „Je zde i charitativní sběr. To znamená, že kdo věci nechce prodat, může je zde nechat a pak je všechny distribuujeme dál. A to například do azylového domu pro matky s dětmi v Domažlicích, do domažlické nemocnice na dětské oddělení. Věci musí být samozřejmě použitelné," popsala Prchalová.
Pro nákup a prodej bylo připraveno pětapadesát prodejních míst a v celém sálu lidového domu bylo tak plno, že se nakupující sotva hnuli z místa. „Chtěli jsme pokrýt veškerou poptávku, a to se nám podařilo. Doufám, že se prodalo všechno," poznamenala Prchalová.
Za celým uspořádáním burzičky stojí zhruba dvouměsíční práce – propagace, komunikace s prodávajícími a organizační věci.