Ke zdravému uvažování vyzývají řidiči z tachovského regionu Autoklub České republiky. Ten se totiž do novely silničního zákona snaží protlačit toleranci alkoholu za volantem.


Podle něj by měli být bez postihu šoféři, kterým bude naměřeno do 0,3 promile alkoholu.
„To snad navrhovatelé nemůžou myslet vážně. Vždy platilo rozumné heslo, že alkohol za volant nepatří. Autoklub by měl svůj návrh výrazně přehodnotit,“ navrhuje Jiří Doležel z Tachova.


Pod jeho názor se podepisuje i Martin Říha z Plané. „Argument Autoklubu, že alkohol patří mezi nejméně časté důvody nehod, u mne neobstál. Kdyby řidiči před jízdou nepopíjeli, bylo by nehod ještě míň,“ uvedl.


„Doufám a pevně věřím, že u zákonodárců taková vyhláška s podobným nesmyslem neprojde. Kdyby tomu bylo opačně, všechna záporná tvrzení o alkoholu by přišla vniveč. A navíc, jsem přesvědčena, že mnozí řidiči by takové tolerance využívali,“ tvrdí Jana Martínková ze Stříbra s tím, že i taková povolená hranice alkoholu by byla příčinou dopravních nehod.


„Každý přece alkohol snáší jinak. Nelze jednoznačně říct, že jedno pivo nemůže snížit řidičovu pozornost a otupit jeho smysly,“ dodala.