Jak ale vzápětí dodal, realizace takového plánu není pouze o postavení střechy. „Je zde mnoho dalších věcí, které by ze zastřešením musely také vyřešit. Jedná se například o chlazení ledu. Další důležitou věcí jsou tribuny pro fanoušky, které zatím kolem kluziště nejsou."

Město již má na celou konstrukci vybudovaný projekt. Ten ovšem zcela nesplnil představy. „Projekt, který nám byl podán k projednání, je značně nedostačující. Využít ho opravdu nemůžeme. Když se něco dělá, mělo by se to dělat pořádně," řekl dále Deníku starosta.

Jednou z dalších věcí, které se objevily na sociálních sítích, byla také celková částka stavby, která by měla sahat do astronomických výšin. „Krom samotné haly bude potřeba vybudovat i ostatní zázemí, kterého je potřeba. Jedná se například o parkoviště, které zde také není. V tu chvíli by mohla cena dosáhnout až do desítek milionů," vysvětlil Lukeš.

Ač by se to mohlo zdát nemožné, i přes lehce aprílové počasí posledních týdnů nezastřešená plocha stále normálně funguje.

„Samozřejmě v tomto počasí si kluziště vyžaduje více péče. Musí se odklízet voda když prší, nebo naopak sníh. Ale lidé určení na údržbu našeho stadionu zatím odvádějí opravdu výbornou práci, za což jim velmi děkuji," zakončil starosta Stříbra Lukeš.