S těžkým poraněním pravé strany obličeje a podezřením na poranění mozku musel být Leteckou záchrannou službou ve středečních dopoledních hodinách převezen do Fakultní nemocnice v Plzni pětašedesátiletý muž ze Záchlumí. Zranění mu způsobil kus dřeva, který se při rozřezávání vzpříčil na kotouči cirkulárky a následně jej udeřil právě do obličeje.

Spolumajitel zahradnictví měl ale velké štěstí. Shodou okolností se totiž se svým potomkem domů vracela sousedka. „Nejprve jsem si všimla, že cirkulárka běží naprázdno a pak jsem spatřila, že soused leží na zemi. Ze začátku se se mnou snažil komunikovat, ale pak zkolaboval. Měl strašně potlučený a zakrvácený obličej,“ popsala nám hrůzné zážitky Antonie Ješátková. Muže dala do stabilizované polohy.

„Všimla jsem si totiž, že mu krev stéká do úst. Bála jsem se, aby se nezadusil,“ řekla. Pak zavolala záchranku. Lékaři ženě sdělili, že muži svým zásahem pravděpodobně zachránila život. „Muž je hospitalizovaný na JIP a je v umělém spánku. Bezprostředně není ohrožený na životě,“ informoval včera administrátorFNPlzeň.