Pořadí plavidel podle diváckých hlasů:
1. Sněhurka a trpaslíci
2. Mořská panna
3. Perníková Chaloupka I.
4. Pekelná kuchyně
5. Cyklisté
6. Husitské ležení
7. Perníková chaloupka II.
8. Čarodějnice
9. Sestra v akci
10. Masážní vana

Tachov – O tom, že mají Tachováci smysl pro humor není pochyb. Příkladem byl už šestý ročník Netradičních plavidel na Mži, který pravidelně pořádá Dům dětí a mládeže, společně s Vodáckým oddílem Tachov. Už od časného rána se ke startu u sportovní haly sjížděla nejrůznější plavidla. Těch se nakonec zaregistrovalo celkem deset. „Bývá už pravidlem, že Mraveniště má svého zástupce mezi plavidly. Tentokráte jsme připravili plavidlo s názvem Ukradená mořská panna,“ řekl Deníku ředitel Domu dětí a mládeže v Tachově Jaroslav Matas.

O půl jedenácté už byla celá trasa obsazená stovkami nedočkavých diváků, jako první se jim už tradičně představili vodníci, za nimi řeku Mže otevřel král všech moří Neptun.  Úspěšné proplutí plavidla kolem každého diváckého stanoviště vzbudilo velký potlesk, nadšené pak byly především děti, které ve vodácích rozpoznávaly pohádkové postavy.

Největší úskalí pro každou posádku netradičního plavidla čekalo na konci trasy na jezu před železničním mostem u Minerálky. Většina posádek ho ale úspěšně zvládla a za velkého potlesku dojela do cíle. O oceněných v letošním roce rozhodl hlas veřejnosti. Každá ze statečných posádek si ale odvezla pamětní medaili, malý dárek a ovocný dort.

Na závěr šestého ročníku tak zbývá říct už jen vodácké AHOJ – zase příští rok.