Jednou z obcí, která sezónní pracovníky využívá, je i obec Lestkov. „Zaměstnance obce máme dva, ty jsou zodpovědní a odvedou práci která je potřeba. Smlouvu mají s obcí na dobu neurčitou a na celoroční údržbu obce nám stačí," řekla Tachovskému deníku starostka Lestkova Renata Šilingová.

Pracovníky obec využívá k údržbě zeleně, sekání trávy, odklízení listí nebo sněhu a dalším pracím spojeným s provozem obce. „Přes léto je práce vždycky víc a tak jsme se rozhodli zaměstnat dva pracovníky z úřadu práce, kteří dlouhodobě pobírají dávky. Obsadit tato místa se ale ukázalo jako velký problém. Přestože máme v obci kolem třiceti lidí nezaměstnaných, podařilo se až na třetí pokus obsadit pouze jedno pracovní místo," dodala starostka.
Stejnou zkušenost mají i v Dlouhém Újezdu. Obec zaměstnává dva své pracovníky a každý rok na jaře přibírá dva z pracovního úřadu. „Někdy je to problém sehnat lidi, kteří chtějí pracovat. Místní o práci většinou nestojí, teď máme jednoho pracovníka z Tachova. Naši zaměstnanci jsou ale šikovní, udělají co se jim řekne," potvrdil starosta Miroslav Křížek.

Pracovníky v obci využívají především k drobným opravám a údržbě veřejného prostranství. „Dělají drobné opravy, natírají střechy a ploty. Práce, kvůli kterým se nám nevyplatí zvát stavební firmu." dodal starosta.

V Dlouhém Újezdu tak pracovníky nevyužívají pouze k údržbě zeleně a péči o obec. Pracují především na drobných opravách a údržbě veřejného prostranství. „U nás se spíš setkáváme s tím, že si obyvatelé stěžují, že není posekáno tak často, jak by chtěli. Našim pracovníkům ale čas na sekání a úpravu zeleně opravdu moc nezbývá. Samozřejmě je ale důležité o potřebných pracích předem přemýšlet a mít pro ně práci naplánovanou. Celkově jsme s nimi ale spokojeni. Pracovat by u nás mohli klidně celý rok," uzavřel starosta.

Naproti tomu obec Svojšín má pouze jednoho vlastního zaměstnance z důvodu čerpání dotace a následného závazku na obsazení pracovního místa. Obec tak na sezonní práce využívá lidí z úřadů práce. „Ty lidi tady v obci potřebujeme a mrzí mě, že se kvůli tomu každý rok dohadujeme. Rádi bychom měli ve Svojšíně víc vlastních zaměstnanců, ale naše kasa na to prostě nemá. Když spočítáte náklady na vlastního pracovníka a na další zaměstnance úřadu, vyjde z toho velký obnos vynaložených prostředků. Z Úřadu práce si bereme každý rok pět pracovníků," podotkl svojšínský starosta Karel Petráň.

„Vůbec nerozumím tomu, proč pracují jenom půl roku. Práci pro všechny bychom asi nezajistili přes celou zimu, ale proč by ten člověk nemohl chodit do práce celý rok? Skončí na konci listopadu a do jara jsou doma na dávkách, protože mají odpracováno. Přitom by je obec potřebovala a práce by pro ně byla," dodal.
Obec Svojšín zaměstnance využívá nejen pro práci v obci, k úklidu listí, údržbě zeleně a péči o zámek, ale také v obecních lesích. „Kromě práce v obci chodí i do obecních lesů. Mažou stromkům špičky proti okusování zvěří, vyžínají palouky a sází stromky. Práce to není nijak specifická ani náročná. Přesto ale nesouhlasím, že nás pracovní úřad nutí, abychom každý rok zaměstnávali jiné nezaměstnané. V obci máme možná pět lidí, kteří tu práci jsou ochotni vykonávat, ty ostatní stejně nedonutíme a obec s tím má problémy," dokončil Petráň.

Jinou cestou se v péči o veřejné prostory vydala města na Tachovsku. Ta vypsala výběrová řízení na péči o zeleň a veřejná prostranství a tuto starost tak přenechala na soukromých firmách.

V Tachově se o sekání zatravněných ploch, veřejnou zeleň, údržbu květin a pořádek stará zahradnická firma. „Smlouvu mám s městem uzavřenou na pět let. Příští rok na jaře vyprší a zvažuji, zda se přihlásím do nové soutěže. Pro město pracuji za určitých podmínek, které máme smluvně ošetřené. Mám stanovený rozpis prací a do kdy musí být hotové a je pak na mě kdy, jak a v jakém počtu lidí si to zvládnu udělat," řekl k tématu Lukáš Anton, majitel firmy, která v Tachově pečuje o veřejnou zeleň a prostranství.

Jaroslava Hohlová