V Plané otevřel Kulturní a ohlašovací spolek Planá (dále KOS) novou naučnou stezku, která je věnována vodě. „Stezka vede nejen městem, ale také jeho okolím. Jejím hlavním tématem je voda a vodní zdroje jako potoky, tůně, vodovody, rybníky, kašny a mnoho dalších. Zkrátka veškeré nádrže, které se vody týkají. Veřejnost má možnost seznámit se s historií vody od 19. století až do současnosti," představila stezku předsedkyně sdružení KOS Blanka Borůvková.

Stezka, která byla financována pomocí Státního zemědělského intervenčního fondu, je zvláštní svým navigačním systémem. Tvoří jej označené dřevěné patníky. „Patníky jsou po celé naučné stezce a jsou na nich vyobrazeny symboly, které mají spojitost s vodou. V centru města najdou návštěvníci patníky kamenné," poznamenala Borůvková.

V Tachově uspořádali koncert v sále základní umělecké školy. Před koncertem se na zadním nádvoří zámku konala vzpomínková akce k uctění vzniku Československa u Stromu republiky. Následující koncert měl mezinárodní obsazení, ženské komorní trio doprovodila recitací Tachovanka Helena Mašátová.

„Helena Mašátová je velikou milovnicí vážné hudby, a tak s určitostí přijala nabídku ke spoluúčinkování při této akci. Její rolí je doprovod pořadu mluveným slovem a přednes textu ze španělské pohádky autora Munroa Leafa při jedné ze skladeb," představila pracovnice kulturního střediska Petra Maroszová.

Tachovské muzeum bylo pro návštěvníky zpřístupněno zdarma – zde byly k vidění stálé expozice a naposledy jste mohli vidět vzácnou kuňku žlutobřichou před zazimováním. A při prohlídce muzea si mohli návštěvníci projít výstavu o ubývání a přibývání ptáků na Tachovsku v průběhu posledních 50 let. Otevřena byla i muzejní zahrada.

Po setmění prošel z náměstí lampiónový průvod, který rozzářil ulice. Byly zde k vidění lampiony kupované nebo ručně vyrobené – a sami si je děti mohly vyrobit v rukodělných dílnách.

Významný byl 28. říjen také pro pravoslavné věřící, kteří slaví svátek sv. Rostislava. Do Tachova přijel na svatou liturgii nejvyšší představitel české pravoslavné církve, arcibiskup Jáchym.