Dětští návštěvníci koňské farmy se tam o tomto víkendu loučily se sezonou. Jezdeckou soutěž pořádá majitel farmy Emil Kraus.

„Jízdu pořádáme každým rokem. Dělá se na počest svatého Huberta, který je patronem jezdců a lovců, vždy na závěr sezony. My to ale děláme dvakrát po sobě. Jeden termín máme pro děti a druhý je pro dospělé. Ti pojedou v sobotu 7. října,“ informoval majitel Ponyfarmy a doplnil, že dětská Hubertova jízda je rozdělená do více skupin podle zdatnosti jezdců.
„Ráno jely předškolní děti s vodičem a odpoledne máme další dvě jízdy. Po úvodním nástupu na dvoře zatroubí trubač a účastníci vyrazí na hon,“ doplnil pořadatel.

Na úvod Hubertovy jízdy se seřadí jezdci na koních, každý z nich dostane rozetu a připije si na zdraví. Součástí skupiny je i takzvaná liška. „Lišku ale děti nehoní, je to symbolika, která k Hubertově jízdě patří. Nám jde především o bezpečnost dětí, ale i koní – hlavní je, aby se nikomu nic nestalo. Vyjížďka tak nevede žádným nebezpečným terénem a je klidná. V čele jde takzvaná liška. To je člověk, který má na rukávu připnutý liščí ohon a účastníci jej nesmí předjet. Abychom závod trošku zpestřili, po návratu jezdců do dvora schováme liščí ohon, a jezdec, který ho najde, dostane o jednu odměnu navíc. Sladká odměna je ale přichystaná pro každého,“ zakončil Emil Kraus.

Po slavnostním zahájení výstavy Všechna sláva polní tráva si mohli návštěvníci prohlédnout vystavená díla mezi kterými rozeznávali známé obličeje některých osobností.
Výstava Všechna sláva polní tráva začíná