Základní škola v Konstantinových Lázních spadá do celostátní sítě Ekoškol.

Kromě jejího hlavního poslání, kterým je vzdělávání dětí, se tak věnuje i ekologické výchově a enviromentálnímu vzdělávání. „V poslední době se věnujeme realizaci projektu Potůček. Naším úkolem je postupně vyčistit část nevzhledného prostředí v blízkosti centra obce, kterou protéká dosud bezejmenný potůček. To se ale brzy změní, děti dostaly možnost vybrat pro něj název a navrhly Sasankový potůček,“ řekla Deníku ředitelka Základní školy v Konstantinových Lázních Alena Kalavská.

Školáci se ale v rámci projektu účastní i dalších zajímavých akcí. Do celostátní ankety Strom roku 2017 nominovali dub stojící v Růžové ulici. „Anketa začala včera a protože byla letos zpoplatněna, žáci chtějí získané prostředky použít na ošetření stromu, zhotovení informační cedule a pořízení lavičky,“ doplnila ředitelka školy.
Neméně zajímavou akcí byla v minulém týdnu vycházka s názvem Výlet na Kosí potok, pořádaná občanským sdružením Pomozme si sami pod vedením Miroslavy Válově „ Během jednodenního pěšího výletu údolím přírodního parku Kosí potok ve směru Caltov – Třebel žáci plnili připravené úkoly a získali tak mnoho nových poznatků z přírody i historie tohoto zajímavého území,“ uzavřela Alena Kalavská.

Dechový orchestr mladých ZUŠ Tachov účinkoval na hudebním festivalu v saském Thumu.
FOTO: Orchestr hrál v Sasku, chystá se do Kostelce