Pravidelně se porotě sejde množství doma připravených štrúdlů, která je pak hodnotí ve dvou kategoriích. Nejhezčí štrúdl měl Jakub Janota z Plzně, druhé místo porota udělila místní Zuzaně Hovorkové z Kokašic a třetí skončila Jana Divišová z Plzně. Nejchutnější štrúdl upekla Lucie Dudáková z Chrustenic, druhé místo získali žáci šesté třídy školy Kostelní v Tachově a třetí byla Kateřina Špetová ze Stříbra. „Nikdy jsem se štrúdly nesoutěžila, ale mám v Praze kavárnu a tam hodně pečeme. Sahám jak po tradičních i zvláštních receptech," řekla Deníku vítězka, která na Krasíkov přijela až z Berounska. Prozradila, že jde o prvorepublikový recept s váleným křehkým těstem. „Štrúdl měl tvar francouzského koláče a v těstě bylo trochu více žloutku. Pak tam byla jedna ingredience, ale to si nechám jen pro sebe," dále naznačila recepturu Dudáková a dodala, že vítězství je obrovským povzbuzením a příští rok se určitě slavností opět zúčastní.

Jedním z taháků je zmíněné moštování, které bylo na Krasíkově hned na několika místech. Jako rodinnou tradici má moštování Jan Soulek, starosta Bezdružic. „Jablka jsou ze zdejšího sadu pod kopcem," řekl při lisování. Jablka se musí nejprve nadrtit, pak umístit do ručního lisu a zatočit klikou. Téměř okamžitě vytéká chutný mošt. „Celkem jsme takto udělali mošt ze čtyř set kilogramů jablek," dodal Soulek po skončení slavností.

Novinkou byla vernisáž plastiky Benedikta Tolara realizovaná v rámci projektu Zaniklé a ohrožené kostely. Autor dílo v podobě obří paraboly připomínající anténu nazval Soustředění. „Název má více smyslů. Jde o soustřednou malbu a dílo bylo vytvořeno přímo pro toto místo," uvedl Tolar. Soustředění je instalováno na místě oltáře kostela sv. Máří Magdaleny. Otevřené ale zamřížované dveře do kostela byly jedním z impulsů pro vytvoření Soustředění. „Nahlédl jsem dovnitř a všiml si zásuvek a elektrického vedení na stěnách. Kamarádi mi říkali, že kostel je vlastně jakási kancelář boží. Tak mne napadlo, dát sem ještě nějaký přijímač, aby byla kancelář kompletní. Chtěl jsem ještě větší satelitní parabolu, ale nevešla by se skrz dveře," popsal autor uměleckého díla.

Na nádvoří Krasíkova, na úpatí i podél cesty stálo celkem sedmdesát stánků. „Návštěvnost nakonec odhadujeme na pět tisíc. To je rekord, také kvůli vydařenému počasí. Na akci navíc letos navázali v Bezdružicích, kde i v železničním muzeu bylo také moštování a jezdil historický vláček. Další inovací byla vernisáž a promítání dokumentu o Krasíkovu," přiblížil slavnosti za organizátory Jan Florián. Na akci se spolupodílely MAS Český západ a Mikroregion Konstantinolázeňsko.
Na úpatí vrchu Krasíkov se konalo překvapení letošního ročníku Slavností jablek v podobě parkurové exhibice v podání tří aktérů nazvaná Break–out. Více v některém z následujících vydání.