SEDM LET CHODÍ PRAVIDELNĚ do masopustního průvodu ve Starém Sedlišti . Navazují tak na dlouholetou starou tradici, která byla řadu let přerušená. „Dnešní padesátníci si pamatují, jak chodili jako malé děti v průvodu. Pamatují tehdejší masopusty před čtyřiceti lety," řekla starostka Jitka Valíčková. „Snažíme se navázat na veliké masopusty a udržet tradici," dodala s tím, že lidé v obci jsou při masopustu velice pohostinní.  Role medvěda se ujal Ota Rožmberk a medvědář byl Petr Ženíšek. Do průvodu se vydali už potřetí. „Jde o tradici. Chodili táta s mámou, tak jdeme i my," řekl medvědář Ženíšek.

OD ROKU 2003 TISOVOU OPĚT PROCHÁZÍ MASOPUST. Podle starostky Marie Čadkové bylo asi padesátileté období masopustní nečinnosti. Před tím i v této obci šlo o tradiční záležitost. V sobotu průvod vyšel od hasičské zbrojnice a prošel obcí. Pak se účastníci přepravili hasičskou avií a dalšími vozy do Lhotky a do Trnové.

PRŮVOD MASOPUSTNÍCH MAŠKAR prošel Tachovem a cíl byl v muzeu, kde diváci shlédli masopustní rozpustilé scénky v podání žáků a žákyň místních základních škol.

MAŽORETKY A DECHOVÝ ORCHESTR MLADÝCH z Mariánských Lázní tvořily čelo  masopustního průvodu v Plané. Za nimi byly k vidění masky i množství ´bezmasek´. Na náměstí nechybělo tradiční občerstvení.

Desítky masek  se sešly v průvodu i ke společnému focení v Kladrubech. Starostku Svatavu Štěrbovou přivezli na žebřiňáku.