Přestože ve smlouvě je uveden jako pevný termín dokončení prací měsíc září.

„Předběžná objednávka se uskutečnila už v únoru tohoto roku. Na jaře pak došlo k podpisu smlouvy s firmou Polytop Bohemia s.r.o. Součástí podpisu bylo i předání zálohy ve výši padesáti tisíc korun s tím, že to jsou peníze právě na nová okna,“ řekla Deníku Renata Krubová, bývalý pověřený vlastník domu.

Lidem z tohoto domu už pomalu dochází s firmou, která sídlí v Plané, trpělivost.

„Vůbec se mi nelíbí stav, jaký nyní panuje. Jednatele firmy pana Václavíka jsem několikrát telefonicky upozorňovala na to, že zakázka není stále dokončena, a že budu uplatňovat penále za prodlevu,“ nastiňuje současnou situaci Marcela Králová, nová předsedkyně domovního výboru.

„Ten se mi ale jen vysmál a řekl, že mi jde jen o peníze,“ dodala mladá žena.

Jednatel firmy Alois Václavík poskytl Deníku vysvětlení, proč se tak stalo, zároveň přiznal pochybení společnosti. „Je to naše chyba. Měli jsme problém s materiálem. Chtěl bych se tímto omluvit vlastníkům bytů v tomto domě. Uděláme maximum pro to, abychom práci dokončili ještě do Vánoc. Stanovili jsme si datum 20. prosinec, kdy by mělo být hotovo,“ řekl Václavík. Dodal, že firma je přístupná jednání o slevě za prodlevu