Obyvatelům našeho okresu, kteří v současnosti zoufají z toho, že v jejich domovech je slabý signál z mobilních operátorů, nebo nemají možnostsepřipojitnainternet, se blýská ještě v tomto roce na lepší časy.

Dokonce tohoto roku by měl totiž na Tachovsku přibýt nový operátor, který se jmenuje U:fon, bude na celém území republiky poskytovat internet i hlasovéslužby. „Počítáme, že v létě budeme mítpokrytínejméněpro 5,5 milionu obyvatel,“ řekla Jana Studničková, mluvčí společnosti Penta Investmens, která vlastní operátora Mobilkom s tím, že už na konci letošního roku dosáhne U:fon plného pokrytí.

K dosavadním provozovatelůmtakpřibudedalší, což zvýší již beztak velikou konkurenci načeskémtrhu. Nejvíce by na tom mohli vydělat ti, kteří mají v současnostiomezenýpřístupkinternetu, nebo signálu mobilních operátorů. „U nás v Halži máme velice špatný příjem. Ze tří operátorů zde přijímáme signál jen jednoho. I ten je velice často slabý. Také s připojením na internet máme v naší obci problémy,“ řeklaJitkaŠtorkupováz Halže.

Podle slov Jany Studničkové, tiskové mluvčí Penta Finance, bude společnost nabízet připojení k internetu jak ve variantě plně mobilní, tedy s možností připojit se k síti kdekoli, tak semi-mobilní.