Sedmnáct milionů korun hodlá v letošním roce investovat do výspravy komunikací tachovského regionu ředitelství Správy a údžby silnic Stříbro. V současné době končí opravy silnic druhé třídy, pracovníci správy se postupně začínají věnovat komunikacím třetích tříd. „V regionu máme čtyři střediska. Ta si priority oprav určují sama. Samozřejmě po dohodě s mým výrobním náměstkem,“ informoval nás Miroslav Sedláček, ředitel Správy a údžby silnic Stříbro.

Vedle zmiňovaných výsprav probíhá i nadále souběžný pokos příkopů. „Další naší prioritou je oprava svislého dopravního značení. Podle zákona musí být dokončena do konce letošního roku. Naši pracovníci se tedy rozhodně nudit nebudou,“ konstatoval Sedláček. Stříbrští silničáři si také dali za úkol zrekonstruovat vodorovné dopravní značení. Právě na jeho nízkou kvalitu si stěžují řidiči. „Markantní je to zejména v oblasti okolí Přimdy.

Tam, když je inverze, nejsou vidět jak středové, tak ani okrajové čáry,“ shodují se. „O této situaci víme velice dobře a jsme připraveni závady odstranit,“ podotkl ředitel stříbrské správy. Do tohoto problému se ale silničáři hodlají vnořit o něco později. „ A to v době, kdy budeme hotovi s rekonstrukcí vozovek. Jinak obměna vodorovného značení ztrácí smysl,“ uvedl Miroslav Sedláček.