Od časných ranních hodin se konaly oslavy povýšení na městys spojené se slavnostním zahájením nové pivní sezóny. Nejprve vystartovali běžci v sedm hodin z německého Störnsteinu, aby po královské stezce přivalili symbolický první sud pivní sezóny. Od desáté hodiny si mohli obyvatelé vyslechnout sváteční slovo Františka Radkovského v kostele Sv. Jana Křtitele, kde se sešla více než padesátka věřících. V jedenáct hodin začaly vlastní slavnosti na náměstí u kašny.

Úvodní slovo pronesl starosta městysu Chodová Planá Jan Volný. „V únoru jsme byli jmenováni městysem. Tím jsme se dostali o stupínek výše a je to pro nás závazek, abychom naši obec dále zvelebovali,“ pronesl starosta. „Přeji vám krásný zážitek a pěkné slavnosti,“ popřál všem místním obyvatelům i hostům z Německa. Za salvy Lobkovické granátnické gardy byla odhalena pamětní deska významnému rodákovi J. E. Veithovi, jež se narodil v pivovarském domě.

Dětský pěvecký sbor z Tachova přítomným zazpíval písně a občané městysu se poté mohli zapsat do pamětní listiny. Součástí oslav bylo i divadelní představení s vylovením mořské panny z kašny a průvod obcí. Na nádvoří Rodinného pivovaru se konala soutěž barmanů v míchání drinků. Běžce se sudem v závěru trati vystřídali mladí dobrovolní hasiči, kteří sud dokouleli do cíle v pivovaře.

Průběh celodenních oslav a fotogalerii naleznete zde