A zatím vše nasvědčuje tomu, že řidiči velkých aut, ať už se jedná o nákladní kolosy, nebo autobusy, pravidlo dodržují. „Městská policie zatím nepřišla s hláškou, že kamion parkoval někde, kde by neměl. Z toho se dá vyvodit, že řidiči vyhlášku dodržují," uvedl místostarosta Václav Svoboda. Nutno dodat, že Tachov se nepotýkal s žádnou větší okupací velkých vozidel.

Jednalo se spíše o výjimky, které ovšem potvrzují pravidlo a proto se zástupci města rozhodli vydat zákaz parkování spíše preventivně. Jak se někteří občané shodují, problémy nebyly ani tak s kamiony, jako spíše s autobusy, které přivážely například sportovce.

Nové útočiště pro potřebnou dobu pobytu by měly vozy nalézt na speciálně vyřazeném prostoru, který slouží pouze k tomuto účelu. V tomto ohledu ovšem opět zazněl hlas občanů, kteří se téměř jednoznačně shodli, že dost velký prostor se nikde v Tachově nenachází.

Opak je ale pravdou. Plac v prostorách bývalých kasáren, který dříve sloužil pro skladování armádní techniky a vozů, se nakonec vyjevil jako ideální místo. Lokalita ležící při cestě k firmě Leki od centrály Policie České republiky ale zatím zeje prázdnotou.

„Místo každý den nekontrolujeme, ale několikrát jsem zde projížděl a zatím jsem ho viděl vždy prázdné. Nedá se tedy úplně s jistotou říct, jestli je využívané. Jisté ale je, že je k dispozici," na závěr řekl místostarosta Svoboda. Kde všechna velká vozidla tedy parkují, zatím není jasné.