„U nás v Damnově jsou teď silnice v docela uspokojivém stavu. Když se nedávno modernizovala železniční trať, jezdily přes Damnov z Pavlovic náklaďáky a komunikace dostaly zabrat," řekla Deníku Eliška Čadková z Damnova. „Město se pak postaralo ve spolupráci s investorem stavby, že se cesty daly docela do pořádku," dodala.

Podle tajemníka Městského úřadu v Boru Jaroslava Havlíčka patří v současné době k nejpoškozenějším místním komunikacím na Borsku cesta mezi Doly a Lužnou a obslužná komunikace v Kurojedech. „Ale cesta mezi Doly a Lužnou je jen z části naše. Cestu v Kurojedech čeká v letošním roce rozsáhlejší rekonstrukce," uvedl Deníku Havlíček.

Borská radnice investuje do oprav místních komunikací pravidelně. „V posledních letech to je každý rok kolem jednoho milionu korun, především to je ale na opravy běžných výtluků," doplnil tajemník.

Jak se vyjádřil starosta Boru Petr Myslivec, kromě jednoho milionu na opravy místních komunikací, putují do oprav cest borských osad a vesnic také peníze určené přímo na místní části.

„V letošním roce ale také chceme více investovat přímo v Boru. Tíží nás parkování v centru města. Uvažovali jsme využít výzvy z Regionálního operačního programu Jihozápad, ale nakonec budeme investici řešit z našeho rozpočtu," uvedl starosta s tím, že město Bor chce především ulehčit od parkování historickému náměstí a vybudovat nedaleko jinou odstavnou plochu.

„Parkoviště chceme vybudovat na prostranství pod náměstím. V letošním roce chceme připravit projekt ke stavebnímu povolení a vydat samotné stavební povolení. V příštím roce by se pak nové parkoviště vybudovalo," uvedl Deníku Myslivec.