Žena skončila s těžkým poraněním na jednotce intenzivní péče. Měla roztrženou plíci, rozdrcený kotník, zlomená žebra a zhmožděniny na těle. Muž se po napadení ukrýval a policisté ho zadrželi po několika dnech na hraničním přechodu Broumov na Tachovsku, když se přes něj vracel z Německa.

Za těžké ublížení na zdraví mu hrozil až osmiletý trest, státní zástupkyně ho dokonce označila za zvlášť nebezpečného recidivistu. Obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání. V době útoku, vloni v říjnu, byli manželé rozvedení. Podle odsouzeného byly ale důvody rozvodu čistě formální. Kvůli předchozí trestné činnosti měl velké dluhy a rozvodem chtěl ochránit manželku před jejich splácením.

Proto si nechal i trvalé bydliště přepsat na obecní úřad. Se ženou a malou dcerkou bydlel i nadále. U soudu projevil lítost nad svým jednáním. Z toho, co se stalo, ale obvinil exmanželku. Byla podle něj vina tím, že si dovolila žít po svém, údajně se špatně starala o domácnost, o dceru. Zbil ji poté, co v noci nepřišla domů.

Žena musela být převezena na jednotku intenzivní péče ve Stodu na Plzeňsku. Soud neshledal v případě žádnou polehčující okolnost. "Sice projevil lítost, ale hlavně nad tím, že musel reagovat tak, jak reagoval, nikoliv nad tím, že ženě ublížil," uvedl soudce Miroslav Vaigant.