Z této tělocvičny vzešlo mnoho nadaných dětí a sportovců. V minulosti se v současné školní tělocvičně neprováděly žádné zásadní a velké rekonstrukce, je to premiéra a všichni se na její realizaci těší.

„Podlaha tělocvičny byla v dezolátním stavu, neboť léta do tělocvičny pršelo a celá podlaha byla tímto poznamenaná. Nedávno se uskutečnilo výběrové řízení. Do tohoto řízení se přihlásilo šest firem, které mají zkušenosti s touto prací," s potěšením oznámila starostka obce Jitka Valíčková.

Dosavadní podlaha, kterou začali dělníci tento týden rozebírat, byla palubková a pomalovaná herními prvky na určité druhy sportu, je to však jen část proměny.

„Další část rekonstrukce tělocvičny se bude týkat výměny světel, ochranných sítí na oknech a budou osazeny nové kryty topných těles, opravy prasklých zdí a výmalba. V současné době již začala demontáž podlahy. Zatím naše děti budou při hodinách tělocviku podle počasí venku nebo budou využívat prostorů v čítárně na cvičení jógy, cvičení při hudbě nebo rehabilitačním cvičení s míči, tyčemi a podobně," popsala.

Finance na kompletní rekonstrukci staré tělocvičny získala obec z dotací.

„Obec obdržela dotaci od Plzeňského kraje na náš projekt. Za to naše obec děkuje poskytovateli, Plzeňskému kraji, odboru školství, mládeže a sportu. Dotace činí 400 tisíc korun. Další náklady dofinancuje obec," doplnila.

Všichni se na novou tělocvičnu těší a doufají v rychlou rekonstrukci a spokojenost uživatelů. „Prosíme všechny děti a sportovce o trpělivost. Věřím, že se jim v nově opravené tělocvičně bude líbit," ukončila Valíčková.