Nezvladatelný proud vody vyplavil nejen její zahradu a část domu v pondělí v podvečer. „Přišlo to náhle odněkud z polí od Lhoty. Voda se valila zahradou a dostala se i dovnitř. Naštěstí ale ne do obytných místností," popsala Hanzalová. Ta žije v Sytnu už několik desítek let, ale takový příval vody zažila teprve podruhé. „Ještě mi volali, abych si vyjela s autem z garáže, ale to už jsem nestihla. Vody se ale do garáže nedostalo tolik, tak patnáct centimetrů, takže autu se nic nestalo," popsala zážitek s tím, že velká voda zničila zřejmě solární nabíječku baterií a pravděpodobně také vysokotlakou myčku, tzv. wapku. „Jinak tu žádné větší škody nejsou, trochu vymleté dlažby v zahradě, ale to se spraví. Teď se jenom musím poprat s tím mazlavým blátem," dodala.

Příval vody, který se v pondělí prohnal Sytnem, zaplavil také několik studní. „Ty jsme vytahali a vyčistili v úterý, bylo jich tuším osm," uvedl Deníku starosta obce Václav Bodiš s tím, že do úklidu se zapojili hasiči.

„Kromě našich jsou tu i stříbrští hasiči, dobrovolní i profesionální. Kromě studní voda natekla do několika garáží a sklepů, ale velké škody tentokrát naštěstí nenadělala," srovnal starosta pondělní příval s podobnou smrští, která tuto obec vyplavila v roce 2002.

Velká voda tento týden přišla od Lhoty. „Částečně z polí, částečně také z tamního rybníku, který zřejmě trochu přetekl. Voda se valila potůčkem, který nestíhal. Trochu nám to na cestě do Lhoty potrhalo krajnice, ale není to vážné," doplnil starosta.