Už několik dní je před školou parkování omezeno. A to i přesto, že oficiální dopis, který zašle školská rada, na úřad ještě nedorazil. „Zatím jsem se kvůli této věci se zástupci školy nesetkal, ani jsem nedostal žádný dopis. Rozhodli jsme se tak proto, že situace před školou je všeobecně známa," řekl Deníku starosta města Ladislav Macák.

Akce, kterou podepsalo více než tři sta rodičů, vznikla na popud některých z nich. Obávali se o bezpečnost dětí před školou, hlavně v době ranní dopravní špičky. Mnoho rodičů totiž vozí děti do školy autem a situace tam ráno bývá často komplikovaná. „Navrhujeme určitá řešení, například odstranit travní pás u školy a nahradit ho vyhýbacím pruhem pro automobily," uvedla již před časem předsedkyně školské rady Eva Šmejkalová.

Proti nápadu nenamítá nic ani policie. „Prostor pro dopravní řešení, které navrhne projektant, před školou je. Určitě by se tím zlepšila dopravní situace v této ulici. Musím ale podotknout, že v Tachově existují další školská zařízení, před kterými je také neutěšená dopravní situace, která je mnohdy ještě horší, než v případě školy v Zárečné ulici," vyjádřila se k věci Květoslava Staňková, komunikační inženýrka Dopravního inspektorátu Policie ČR v Tachově. „Rozhodli jsme se zde omezit stání automobilů a oslovit v této věci projektanta. Ovšem řešení je vždy otázkou peněz," doplnil Macák.