Hlavní motivací pro dospělé byla finanční výhra v hodnotě jeden tisíc korun. Děti pak soutěžily o novou hliníkovou koloběžku. „Každý rok připravujeme pro návštěvníky pouti nové soutěže. Letos jsme se rozhodli právě pro koláčky. Pokud se nám soutěž osvědčí, tak budeme uvažovat i o zavedení tradice,“ řekla nám Dana Lancová, ředitelka Rozvadovské základní školy.

Do soutěže se přihlásilo celkem jedenáct jedlíků a mezi nimi se našly i čtyři ženy. Úkolem soutěžících bylo spořádat co nejrychleji deset koláčků. U tisícikoruny se však nezůstalo. Nakonec se hlavní cenou stalo i grilované kuře a šest plechovek piva. Na prvním místě se umístil Zdeněk Strapek, v těsném závěsu skončil Martin Šíp a třetí příčku obsadil Michal Vacík.

„Nijak jsem se nepřipravoval. Dal jsem si oběd a pár piv a šel jsem do toho,“ uvedl vítěz. A v čem spočívala taktika? „Nejprve jsem okousal kůrky a pak snědl středy, šetřil jsem si vodu a ke konci jsem zrychlil tempo,“ usmíval se Zdeněk Strapek. Výhru si prý pěkně užije. Děti měly úkol trošku jednodušší. Co nejrychleji musely spořádat ´jen´ pět koláčků. Drobotina hrála o hliníkovou koloběžku, míče a létajícího draka. Na první místo se prokousal Miloš Novotný, na druhém místě skončila mladá dáma Denisa Duchoňová, která za svůj výkon získala od moderátora Milana Mudrocha grilované kuře.

Na bronzové příčce pak skončil Roland Nguyen. „Koláče jsem se snažil v puse rozpustit vodou a pak je spolknout. Klidně bych zvládnul další,“ řekl nám krátce po svém vítězství Miloš Novotný.