„U obce Bor ve směru na Plzeň vjížděla na dálnici tři za sebou jedoucí vozidla. První bylo nákladní s tahačem Man, druhé v pořadí jelo neznámé osobní auto červené barvy a jako poslední pak jelo vozidlo Peugeot,“ uvedla tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. „Poté, co všechna vozidla přejela z připojovacího pruhu do pravého jízdního pruhu, neznámý řidič blíže neurčeného vozu červené barvy vjel náhle do levého jízdního pruhu, čímž bezprostředně ohrozil právě projíždějícího řidiče v osobním vozidle Audi. Ten se snažil střetu s neznámým vozidlem zabránit, a tak vjel vlevo, kde přední částí vozidla narazil do betonových svodidel. Po nárazu se vozidlo odrazilo a narazilo do návěsu nákladní soupravy s tahačem Man. Od něj se posléze odrazilo zpět do svodidel a zůstalo stát v levém jízdním pruhu,“ popsala sled událostí mluvčí Jiroušková.

Řidič červeného vozidla, který zřejmě tuto nehodu zavinil, z ní vyvázl bez jakéhokoli následku, nezastavil a pokračoval v jízdě ve směru na Plzeň. S největší pravděpodobností se jednalo o vozidlo značky Honda. Oba další řidiči, tedy ten z tahače Man a osobního vozidla Peugeot na místě nehody zastavili.

Policisté s účastníky nehody provedli dechové zkoušky, všechny byly s negativním výsledkem. Škodu na vozidlech a zařízení dálnice odhadli na sto jedenáct tisíc korun.

„Policisté z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra žádají všechny svědky, kteří by mohli poskytnout informace k uvedené dopravní nehodě, jež by pomohly k jejímu řádnému prošetření a ustanovení neznámého řidiče a vozidla, aby je neprodleně informovali. Učinit tak mohou na Policii ČR, Dálničním oddělení Ostrov u Stříbra, telefon 974 337 500 nebo 974 321 082 či na lince tísňového volání 158,“ žádá tisková mluvčí.