„Pokud porovnáme celkový počet nehod za stejné období loňského roku, můžeme konstatovat, že se jedná o pokles, neboť za první pololetí roku 2012 policisté evidovali o sedm nehod více," říká policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Požití alkoholu ze strany řidiče – viníka bylo při dopravních nehodách zjištěno v 16 případech, což je o 1 méně než za uvedené období loňského roku. Nejčastějšími příčinami dopravních nehod jsou již tradičně: způsob jízdy (66 případů), nepřiměřená rychlost (55 případů) a nedání přednosti v jízdě (11 případů).

„V souvislosti s lokalizací dopravních nehod na Tachovsku lze konstatovat, že z celkového počtu 144 dopravních nehod se jich 71 stalo v obci, zbylých 73 nehod policisté evidují mimo obec," dodává mluvčí. K největšímu počtu nehod dochází na silnicích druhých tříd, kde jich policisté za první pololetí letošního roku evidují 68. Na silnicích třetích tříd jich evidují 30 a na místních komunikacích, což jsou komunikace ve městech a obcích, evidují policisté 35 dopravních nehod. Naopak nejméně dopravních nehod zaznamenali policisté na silnici první třídy, což je komunikace vedoucí přes Chodovou Planou na Novou Hospodu, a to 7 nehod. Jedná se sice o nejmenší počet nehod, jejich následky jsou však většinou závažné, neboť se z větší části jedná o dopravní nehody, kde je příčinou nepřiměřená rychlost jízdy nebo nedání přednosti v jízdě.

V souvislosti s letním obdobím, kdy dochází ke zvýšení provozu na komunikacích, policisté řidiče žádají, aby dodržovali předpisy a byli k ostatním řidičům a dalším účastníkům silničního provozu ohleduplní.