„Kontroly v obou zemích jsou srovnatelné a odehrávají se v podobném duchu," řekla Deníku Jandová. Při kontrole měla vše v pořádku. „Dneska na mě byli policisté hodní," usmála se řidička před odjezdem.

Dopravně bezpečnostní akci rozjeli v pondělí dopoledne policisté na několika místech tachovského okresu. „Jsou do ní zapojeni policisté z dopravního inspektorátu i z obvodních oddělení," upřesnila Deníku mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková, která vzorným řidičům rozdávala drobné dárky.

Ne všichni řidiči ale byli vzorní. „Ráno jsme chytili jednoho řidiče z Borska pod vlivem návykových látek," uvedl Zdeněk Civín, člen hlídky, která kontrolovala motoristy u Boru. Hříšník byl převezen na borskou polikliniku k lékařskému vyšetření.

V době naší přítomnosti na kontrolním stanovišti u Boru zastavili policisté sedm aut. Dva řidiči neměli rozsvícená světla, ostatní měli vše v pořádku. Byla mezi nimi také Lenka Novysedláková z Boru. „Nemám moc štěstí na policejní kontroly, za tři roky je to teprve asi třetí. Ale vždycky bylo vše v pořádku. Od léta ale budu jezdit na motorce, tak předpokládám, že mě policisté zastaví častěji," usmála se řidička.