„Celý prostor u domu na výpadovce na Planou je obšancován páskou," sdělil redakci před osmnáctou hodinou kolemjdoucí. Později nebyl uzavřen jen prostor okolo domu, ale i část Chodové Plané. Deset lidí muselo být navíc evakuováno.

Policisté přijali oznámení okolo sedmnácté hodiny s tím, že podezřelý předmět je namontován na podvozku Fiatu. „Po příjezdu pyrotechnik vyjmul plechovou krabičku z podvozku vozidla, zrentgenoval ji a otevřel. Uvedl, že se nejedná o nástražný výbušný systém,"   upřesnila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dodejme, že pyrotechnikům sekundoval speciální, dálkově řízený robot. „Obsah podezřelého balíčku je předmětem dalšího zkoumání," dodala.
Mluvčí ani tachovští kriminalisté zatím nespecifikovali, zda šlo například jen o nejapný žert nebo nebezpečné vyhrožování. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání některého z trestných činů uvedených v trestním zákoníku , tedy trestné činy proti svobodě, a trestné činy obecně nebezpečné. Po pachateli intenzivně pátráme," nebyla mluvčí přesnější.

Kvůli atrapě bomby musela být odkláněná i doprava. Dům, respektive Fiat, na jehož podvozku byl předmět nastražen, totiž leží u hlavního tahu na Cheb. Mimo to, aby byla zachována absolutní bezpečnost, museli všichni mobilní operátoři vypnout na několik desítek minut své služby. Lidé z Chodové Plané se tak nemohli nikam dovolat a nikdo se nemohl dovolat ani jim.

Podobné případy jsou velmi ojedinělé. Nicméně, v paměti je stále výbuch nálože, která byla nastražena pod autem v Tachově. Tehdy muž vietnamské národnosti vyvázl s těžkými zraněními. Událost se stala v devadesátých letech.