Jak Deník informoval Tomáš Želazko, mediální zástupce společnosti, která odběrovou místnost otevřela, moderní odběrová místnost zde doplní stávající laboratoře a kromě špičkové diagnostiky tak poliklinika nabídne nově pacientům i komfortnější prostředí a soukromí při odběrech.

Provozovatelé sází na útulné prostředí. „Odběry krve, které provádíme nejčastěji, nebývají pro mnohé z nás příjemnou záležitostí. Útulné prostředí ale jistě může pomoci celkový dojem změnit. Proto věřím, že právě pacienti ocení novou odběrovou místnost nejvíce. Mimo příjemné prostředí jim totiž prostory nabídnou i soukromí a klid, který rovněž patří mezi pozitivně vnímané aspekty," uvedla Pavla Franková, vedoucí Oddělení laboratoří Polikliniky Agel Plzeň, která odběrovou místnost v Boru provozuje.
Nové zařízení v borské poliklinice bude otevřeno každý všední den od 7.00 a 14.00 hodin, v pátek dokonce už od 6.30 do 14.00 hodin.

„Zájemci o odběry a laboratorní vyšetření mohou přicházet s žádankou od praktického lékaře či specialisty i bez objednávky, případně se objednat a domluvit vhodný termín na telefonním čísle 371 155 950," dodala Franková s tím, že laboratoře v Poliklinice Bor zajišťují nejen odběry a vyšetření krve, moči, výtěry stolice, ale také základní biochemická a hematologická vyšetření – například stanovení drog v moči, zátěžový glukózový test pro těhotné a diabetiky, měření CRP pro potvrzení potřeby léčby pacienty antibiotiky.