Od prvního července tak návštěvníky čeká několik uzavřených ordinací a stavební ruch v prvním nadzemním podlaží. Nebude to ovšem nadlouho, stavební práce se budou provádět o víkendu a o červencových svátcích, takže provoz polikliniky bude omezen prakticky jen v pátek a v pondělí.
Po dokončení úprav se vestibul totálně změní. Návštěvníkům bude nově k dispozici recepce, doposud si musí pacienti poradit pouze pomocí informačních tabulí, které byly nedávno rovněž inovovány a zdokonaleny. V recepci se budou moci přímo zeptat obsluhy, pokud si nebudou vědět rady, kde se nachází ambulance či jiné odborné pracoviště.

„Do recepce přemístíme také dispečink, který byl doposud nelogicky v zadní části budovy," doplnil ředitel s tím, že díky přemístění dispečinku také budou mít pacienti čekající na převoz sanitním vozem lepší přístup i prostor pro čekání.

Kromě samotné výstavby recepce bude ve vstupním areálu vyměněna podlaha, opraveny omítky a provádět se budou další zásahy.

Budova Polikliniky Tachov tak nadále prochází modernizací, která byla zahájena v minulém roce. Součástí prací byla například rekonstrukce toalet na všech podlažích. Přemístěn byl také záchod pro invalidy, který se teď nachází v nejnižším podlaží objektu, kam mají handicapovaní občané nejjednodušší bezbariérový přístup.
Město Tachov společně s poliklinikou investovalo loni do oprav přibližně 1,6 milionu korun, zhruba stejná částka je na modernizaci určena také letos.

Tématu se věnuje také tištěný Tachovský deník v úterním vydání.