Po velmi studeném úterý, kdy se v Tachově teplota nedostala přes den nad tři stupně, bylo ve středu kolem osmé hodiny ranní na nule. Podobnou teplotu naměřili také na Meteorologické stanici v Přimdě. I tam sněžilo. „Teď aktuálně máme 0,1 stupně. V noci nasněžilo 14 milimetrů, sníh ale hned roztál," řekl Deníku před desátou hodinou dopolední meteorolog Emanuel Denk. Že se v Tachově sníh udržel déle, než na o více než dvě stě metrů výše položené Přimdě, vysvětlil takto: „V údolích se držely nižší teploty, proto tam sněhový poprašek déle vydržel."

Ačkoliv v Tachově a nižších polohách je sníh v polovině října jev velmi neobvyklý, pro Přimdu to žádná vzácnost není. „Loni napadl sníh 22. října, ale podobně jako dnes hned ráno roztál," uvedl Denk.

V souvislosti s prvními sněhovými vločkami nemuseli zatím vyjíždět ani silničáři se sypači. Jak jsme se dozvěděli na několika střediscích Správy a údržby silnic Plzeňského kraje na Tachovsku, do terénu ve středu ráno sypací vozy nevyjely, sníh totiž na povrchu silnic hned roztál.

První sněhové vločky ale zalarmovaly obchodníky, v některých tachovských obchodech zařadili aktuálně do sortimentu kartáče a škrabky na odstranění sněhu z aut.