„Kluk si poleží ještě dva týdny v Plzni v nemocnici a pak ho čeká ještě domácí léčení," upřesnil Eugen Bakoš. „Psychicky na tom rozhodně není dobře, brečí, protože měl o prázdninách ještě hodně plánů, které se tou událostí zhatily," uvedla dále s tím, že chlapec má popálená v podstatě celá záda – rána má podle jeho slov 20 krát 30 centimetrů a jedná se o popáleniny druhého stupně.

Nehoda se stala v sobotu večer při ohňostroji v rámci tachovských Historických slavností. Podle ohňostrůjce Petra Buriana se mohlo jednat o technickou závadu, kdy se jedna z trubek při činnosti natrhla, rachejtle se následně vymkly kontrole a jedna z nich měla podle původních šetření vletět mezi diváky. Nehoda si vyžádala tři poranění, dvě dospělé osoby byly ošetřeny na místě, čtrnáctiletý chlapec byl s popálenými zády převezen do plzeňské nemocnice.

Případ řeší policie, která vyzvala, aby se přihlásili svědkové události. „Pokud se nějací svědkové přihlásí, vyslechneme je, abychom měli přesnější popis událostí," uvedla mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková s tím, že by pomohl třeba i videozáznam nešťastné události.

Provozovatel ohňostroje si chce nechat zpracovat odborné posouzení. Jak Deníku uvedl, veškeré bezpečnostní zásady byly dodrženy, mohlo se tedy jednat o chybu výrobku, protože podobné negativní zkušenosti s touto sérií mají i jeho kolegové. Ohňostroj v rámci tachovských slavností připravuje již několik let a nikdy se žádný incident nestal.

Městskému kulturnímu středisku už se přihlásili první lidé, které sobotní nehoda poškodila.

„V pondělí se nám ozvala jedna paní kvůli propálenému oblečení. Bude se to řešit přímo s provozovatelem ohňostroje, který je pro tyto případy pojištěn," sdělila Deníku ředitelka Městského kulturního střediska Božena Vaňková.

Čtěte také: Světlice z ohňostroje poranila tři diváky