Správy obou zámků připravily na víkend zahajovací program, ale také několik novinek. Například zámek v Boru poprvé zpřístupní všechny svoje věže. V předchozích čtrnácti letech se do nich návštěvníci nepodívali. Zámek pro tuto příležitost připravil speciální prohlídku s kastelánkou. Ta návštěvníky zavede i do zatím nepřístupných míst, včetně tří věží. Na tuto prohlídku správa zámku doporučuje zajistit si rezervaci z důvodu omezeného počtu míst.

Čtěte také: Legenda Burma Jones míří do Panteonu

Zámek v Boru zahájí sezónu již po patnácté. Program nabídne tradiční prohlídky s kostýmovanými průvodci v sobotu v čase od 10, 13 a 16 hodin. Děti se mohou těšit na unikátní prohlídky spojené s možností výuky tance, nebo šermu. Tento program směřovaný spíše pro mladší účastníky je naplánován na 11 a 15 hodin.
Také na zámku ve Svojšíně mají na sobotu naplánovaný vstup do další turistické sezóny. Dojde ke slavnostnímu otevření zámku a oblíbené kavárny.

Samozřejmostí budou prohlídky celého komplexu. K vidění bude například původní obrazárna obsahující galerii předků, dobové fotografie, nebo sbírka žehliček. Zahájení sezóny na zámku ve Svojšíně se uskuteční v sobotu 1. dubna od 10 hodin.