Soustřeďuje se především na Borsko. „Mám dva velké koníčky. Tím hlavním je numismatika, tím druhým právě poštovní historie na Borsku a na Tachovsku,“ upřesnil. V několika albech má srovnané historické pohlednice Boru a dalších obcí a měst tachovského regionu. Ve volných chvílích se může kochat nejen obrázky na lícové straně. Zajímá jej i rub pohledů. „Snažím se sbírat vše, co bylo odesláno z Boru nebo co do Boru přišlo.A nejen do Boru.“

Ve sbírce má kromě pohlednic třeba také velice zajímavé skládané dopisy s pečetí, obálky s pečetěmi, korespondenční listy, firemní dopisy. „Za zvláště zajímavé považuji testamenty vojáků, kteří odcházeli v druhé světové válce na frontu,“ ukazuje další z exemplářů své sbírky. Dokumenty poštovní historie Tachovska se však shání velmi těžce.

Pavel Václav jezdí pátrat po pohledech, dopisech a dalších předmětech na české i německé sběratelské burzy, na aukce. Hodně pomáhá také internet a na řadu věcí jej upozornili přátelé, kteří o jeho koníčku vědí. „Na burzách je velmi málo podobných věcí z Tachovska, více je jich třeba ze Stříbrska nebo Konstantinolázeňska. Cenově je to různé, někdy najdeme dražší dokumenty v Česku, jindy zase třeba v Německu. Ale ceny podobných sběratelských předmětů jsou v obou zemích srovnatelné,“ vysvětlil nám borský sběratel poštovní historie.