„Škody byly předběžně odhadnuty na 7 milionů korun. Předpokládá se, že by částka ještě mohla o několik milionů narůst. Poškozen byl objekt skladu, přilehlé budovy, auta zaparkovaná v areálu, stroje a zařízení uvnitř budov a skladové zásoby,“ uvedla mluvčí hasičů.

Materiální škody bohužel nejsou nic v porovnání s faktem, že si neštěstí vyžádalo i lidský život.

Od začátku celého požáru a následných akcí ze strany hasičů, policie a záchranářů se pohřešovala jedna osoba. Bohužel nejhorší možný scénář se naplnil. „Při požáru byli zraněni dva zaměstnanci. Jeden muž byl od začátku pohřešován. Po jedné hodině odpoledne se potvrdily nejhorší obavy. Hasiči při dohašovacích pracích z výškové techniky nalezli v troskách tělo pohřešovaného. Zraněn byl i jeden ze zasahujících hasičů,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková. Podle dalších informací by se mělo jednat o muže, ročník 1957, který byl zaměstnancem firmy a v době požáru se nacházel přímo na místě.

I přesto, že měl požár bezesporu tragické následky, stále se dá v jistém slova smyslu mluvit o štěstí. Podle hasičů byl totiž sklad plynových lahví zcela plný. V době vypuknutí požáru se v něm nacházelo kolem pěti set plných lahví. Podle dostupných informací ale nevybuchla ani půlka z nich.

Celé místo až do večerních hodin střežili hasiči, aby nedošlo k dalšímu možnému vznícení. Poté si již areál skladu plynových lahví přebrala Policie České republiky, která nyní vyšetřuje důvod tohoto neštěstí. „Příčina požáru v tuto chvíli není známá, objasnit by ji měly ohledání místa a následné odborné expertizy. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ dodala mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková.
Uplynulý týden byl pro město Planá opravdu náročným. Začátek pracovního týdne se totiž nesl v podobném duchu, jako jeho konec.

Hasiči z Tachova, Plané a Chodové Plané zasahovali v pondělních ranních hodinách u požáru kotelny. V tomto případě začala hořet štěpka, která byla uskladněna mezi budovami kotelen. Naštěstí zde se dá mluvit pouze o materiálních ztrátách, nikoliv a zraněních či ztrátách na životech. „ „Požár poškodil přístřešek a násypky kotelen. Do zděných budov se oheň nerozšířil. Škody pravděpodobně budou vysoké, podle prvotního odhadu by se mohly vyšplhat až na milion korun. Uchráněné hodnoty jsou vyčísleny na tři miliony,“ řekla Deníku již dříve mluvčí Pavla Jakoubková.

V Plané na Tachovsku hoří sklad plynových lahví, podle svědků jich explodovalo přes sto.
FOTO, VIDEO: Tragický požár v Plané: jeden mrtvý