Neštěstí si vyžádalo 50 mrtvých (oficiální zdroje uvádějí různé údaje, od 47 do 53 obětí, Deník vychází ze seznamu obětí, který je součástí rozsudku Okresního soudu v Tachově).

Na tragédii upomíná na místě neštěstí kámen s deskou, která o události informuje. Podle některých pozůstalých by ale mohla být vzpomínka větší a důstojnější. „Vždycky, když mám cestu do Tachova, jdu se na místo neštěstí podívat. Vzpomínám a postojím si u pamětního kamene. Ale mrzí mě, že na tragédii takových rozměrů upomíná jenom malý kámen s cedulí. Podle mého názoru by památník na takovou tragédii mohl být větší, důstojnější," říká Václav Cihlář ze Starého Sedla, který při neštěstí přišel o bratra a o sestru.

Tichá vzpomínkaTachovský deník zve v den výročí tragédie, v pátek 13. prosince, k tiché vzpomínce u pamětního kamene obětem neštěstí v Bělojarské ulici. Přijďte v 15 hodin na krátkou tichou vzpomínku a uctěte památku obětí květinou, či zapálenou svíčkou.

Podobného názoru je Miroslava Novotná z Hradce Králové. Ta při výbuchu ztratila otce a bratra. „Snažíme se do Tachova jezdit pravidelně a připomenout si jejich památku. Dodnes je to bolestivé a myslím, že taková tragédie by si zasloužila větší připomenutí," svěřila se Deníku.

Kámen je navíc umístěn tak, že si jej mohou značkovat psi.

Vedení města by podle místostarosty Václava Svobody myšlenku důstojnějšího památníku podpořilo. „Stávající památník vznikl z iniciativy pozůstalých. Pokud přijde nějaký konkrétní podnět, návrh na změnu, zvýraznění památníku, případně na takové umístění a opatření, aby k místu nemohli psi, budeme se tím určitě na radě zabývat a hledat možnost financování a řešení. Bydlím v sousedství a vidím, co se kolem děje a divím se páníčkům, co svým psům dovolí," uvedl Deníku Svoboda.