Jak se nám ale přiznali, málokomu se předsevzetí podaří splnit. „Už loni jsem sám sobě slíbil, že shodím deset kilo. Nesplnil jsem to. Se mnou je to ale hrozně těžké. Nemám takovou práci, která by vyžadovala pohyb a když přijdu domů, tak už na sport nemám ani pomyšlení,“ svěřil se nám dvaačtyřicetiletá Jaromír Doležel z Tachova. „Lže, až se mu od pusy práší. Na sport si čas najde vždycky, ale u televize,“ řekla nám s úsměvem Martina Doleželová, ´hříšníkova´ drahá polovička.

„To, že zklamal sám sebe je jeho věc. On ale nespnil ani to, co slíbil mně. Totiž že přestane kouřit,“ dodal paní Martina. S kouřením chce letos přestat většina námi dotazovaných obyvatel. „Tím pádem přece i ušetřím. A to se vzhledem k plánovanému zdražování určitě bude hodit. Zabiju tak dvě mouchy jednou ranou.

Ušetřit nějaké ty peníze je totiž mým dalším předsevzetím do nového roku,“ svěřil se nám se svými záměry Marian Kolesnáč z Plané. „Já jsem si usmyslil, že budu chodit běhat. Nemám sice nadváhu, ale uvědomil jsem si, že pohyb celý rok zanedbávám. Teď jenom abych si na sport našel čas, kterého mi jinak kvůli náročné práci moc nezbývá,“ posteskl si pětatřicetiletý Kamil Zubač ze Stříbra. „Když se mnou ale bude chodit běhat manželka, určitě si na to nějaký čas vyšetřím,“ dodal se šibalským úsměvem ve tváři.