„Napadlo mne připravit něco takového, aby lidé věděli, co vlastně nabízíme. Já jsem se rozhodla založit taneční školu, kde tancujeme především zumba tance," řekla Deníku Merglová.

„Protože spolupracujeme s občanským sdružením Lapeť, které se věnuje hlavně výtvarné činnosti s dětmi, přišlo mi patřičné, abych sem zástupce sdružení také pozvala," uvedla dále Merglová.

Přes padesát diváků mohlo za celý večer shlédnout několik vystoupení tanečního souboru Veroniky Merglové, která také na prezentaci představila svůj projekt.

Ke slovu se také dostalo občanské sdružení Lapeť, které zastupovaly Miroslava Vlášková a Vlasta Andršová. „Název vznikl po jedné mojí kočičce, která byla od malička dokrmována a děti jí z nějakého důvodu říkaly Lapeť, a tak jsme pojmenovali i naše občanské sdružení. Věnujeme se hlavně výtvarné tvorbě. Pořádáme ale i výlety do okolí. Ty jsou také spojeny s výtvarnem. Tento kroužek je díky dotacím pro děti zcela zdarma," řekla Deníku Andršová.

Po celou dobu zde také vystavovala své šperky z korálků a drátků Zuzana Vávrová .

„S touto činností jsem začala, když jsem byla na mateřské dovolené a já nevěděla, jak bych se mohla zabavit. Proto jsem začala vyrábět tyto šperky a zůstala mi tato vášeň, i když jsem začala chodit do práce," podotkla Vávrová. Celý večer zakončila prezentace Veroniky Orosové na téma zdravé líčení a péče o pleť, které zaujalo hlavně ženskou část publika.

Na závěr vystoupila taneční skupina se svým scénickým tancem. Pro diváky bylo po skončení akce připraveno drobné pohoštění a možnost si s organizátory večera popovídat.

Lukáš Hilpert