Závod patří k nejmodernějším v regionu. „Získávání nových investic, které generují nová pracovní místa, je jednou z důležitých priorit naší vlády. Jsem proto rád, že si společnost KION vybrala pro svůj další rozvoj Českou republiku a otevřela zde svůj dosud nejmodernější závod," uvedl při své návštěvě premiér.

Podle něj je důležité zejména to, že společnost vytvořila svým příchodem několik desítek nových pracovních míst.

Výrobní halou provázel předsedu vlády výkonný ředitel firmy Radek Čermák. „Od začátku roku jsme vyrobili přes 2500 vysokozdvižných vozíků pro zákazníky z celého světa. Je pozoruhodné, že ve Francii, Číně, USA, nebo dokonce v Barmě přepravují zboží či materiál pomocí vozíků, které jsme vyrobili my. Význam našeho závodu nyní navíc potvrdila i tato výjimečná návštěva," uvedl ředitel.

Ten poukázal na to, že v závodě v Ostrově se kompletně vyrábí celý vozík. „Vyrábíme finální produkt od a do z, což je velmi pozitivní," uvedl s tím, že to přináší také požadavky na kvalifikovanou pracovní sílu. „S panem premiérem jsme se bavili také o možnosti a podpoře dalšího vzdělávání. Technické profese jsou nedostatkové, tak jsme hovořili o tom, jak podchytit a udržet zájem o technické obory," dodal.

Premiér, ministr, hejtman a další hosté si prohlédli moderní technologie s digitálně propojenými systémy. Účastníci setkání také pohovořili o úspěšném propojení německé investice a know-how se silnou strojírenskou základnou v západních Čechách.