„V harmonogramu návštěvy tachovského okresu se počítá se středou, prezident však přijede na Tachovsko už den předtím. V rámci cesty po Domažlicku se v úterý 15. ledna přesune v podvečer do Kladrub. Zde je v 17.15 hodin naplánováno setkání s občany před radnicí,“ informoval radní Plzeňského kraje Jiří Kalista.

Prezident si také prohlédne kladrubský klášter a poté se přesune do Plzně. Tachovsku pak Klaus věnuje celou středu. „Jeho první zastávka bude v Tachově, kam přijede ve středu ve tři čtvrtě na deset dopoledne,“ uvedl dále Kalista. Klause přivítá před radnicí starosta Tachova.

V 9.50 hodin je naplánováno setkání s občany, poté návštěva radnice a v 10.35 hodin setkání a beseda se studenty tachovského gymnázia.

Další zastávkou prezidentské cesty po Tachovsku bude Chodová Planá, kde je setkání s občany naplánováno přesně na poledne před radnicí. Po návštěvě úřadu městyse si Václav Klaus prohlédne pivovar, kde také v restauraci Ve skále poobědvá.

Následuje návštěva Konstantinových Lázní. S občany lázeňské obce by se měl prezident setkat ve 14.40 hodin, od čtvrt na čtyři je v plánu hodinová diskuse s představiteli obcí mikroregionu Konstantinolázeňsko.

Poslední zastávkou na Klausově cestě po Plzeňském kraji bude Stříbro. Před historickou radnici by měl prezident s doprovodem přijet v 16.45 hodin, pět minut poté se přivítá s občany, aby se pak zhruba na půl hodiny přesunul na radnici.

Setkání s občany budou v každé z plánovaných zastávek zhruba dvacetiminutová a prezident při nich bude také podepisovat své knihy a fotografie. „Setkání se konají obvykle před radnicemi a přijít může kdokoliv. Uvítáme, když této možnosti setkání s prezidentem republiky využijí zejména školy,“ dodal radní Kalista.