Na Tachovsku není tento druh kriminality rozšířen v takové míře jako ve velkých městech, nicméně i zde existuje. „Za rok 2010 evidujeme deset kapesních krádeží, o rok později jich bylo šest a loni jsme tři," uvedla Deníku tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Z čísel lze vyčíst snižující se počet případů, alespoň nahlášených.

Prevence je podle policistů nejlepší cesta, jakou předejít ke zbytečným kapesním krádežím. „Zaměřujeme se na ni zejména v období před vánočními svátky. V loňském roce se v Tachově uskutečnila akce nazvaná Obezřetnost se vyplatí, kdy jsme zákazníky informovali o vyšším riziku kapesních krádeží právě v tomto období," pokračovala mluvčí. Zákazníci tak obdrželi letáky s radami, jak se kapesním krádežím vyvarovat a jak se chovat v případě, pokud se stanou obětí takového trest. činu. V rámci preventivních akcí se policisté nesetkali s negativním ohlasem u občanů. „Kromě toho občany upozorňujeme na besedách. Bylo to zejména v rámci projektu Bezpečí pro seniory, který probíhal v loňském roce. Okrajově i v rámci besed ve školách," doplnila Dagmar Jiroušková.

V roce 2010 objasnili policisté jednu z deseti kapesních krádeží. V roce 2011 uzavřeli dva případy ze šesti. Bohužel ani v jedné ze tří kapesních krádeží, ke kterým došlo loni, se policistům dosud nepodařilo vypátrat zloděje.