Pět let pracoval na zimním stadionu. Organizace sportovišť a práce s lidmi ho moc baví, je to člověk na svém místě. Ke sportu má opravdu blízko, hraje za HC Tachov.

Kdy se mohou návštěvníci těšit na otevření venkovního koupaliště?

Nejdéle otevřeme 1. června, a tak zahájíme sezónu. Chtěli bychom otevřít co nejdříve, ale to nám musí přát počasí. Nejdříve by bylo možné otevřít 27. května.

Jaká je samotná příprava koupaliště na zahájení sezóny?

Bazén se napouští přes den, trvá to pět dní. V současné době už máme napuštěno. Voda se ohřívá solárními panely, hodně záleží na počasí. Teď má voda sedmnáct stupňů. Aby se koupaliště otevřelo, musí mít dvacet čtyři stupňů. To je zkrátka žádaná teplota. Denně připouštíme pět tisíc litrů vody – spoustu vody se odpaří, praní filtrů také spotřebuje dost vody a lidé nanosí několik litrů vody mimo bazén. Celkový objem je devět set tisíc litrů vody.

Jak je to s hygienou a dezinfekcí vody?

Voda je dostatečně prochlorovaná, aby zvládla nápor organických látek. Máme dva druhy chlóru. A množství ve vodě měříme každý den.

Které atrakce mohou návštěvníci vidět?

Součástí koupaliště jsou tři skluzavky, vodní chrliče, vodní číše, masážní vzduchová lehátka, hydromasážní trysky, v malém brouzdališti je ježek pro děti. Co se návštěvníkům hodně líbí, jsou vodní splavy.

Jaká byla návštěvnost minulý rok?

Dělali jsme si statistiku každý den. V minulém roce jsme měli celkově jedenáct tisíc návštěvníků.

Co můžeme říci k bezpečnosti?

Koupaliště vždy dozorují dva plavčíci. Pokud je opravdu velká účast, je přivolán třetí, když je třeba, jdu dohlížet na bezpečnost i já. Plavčík je tu proto, aby se nic nestalo. Pokud ano, neprodleně musí poskytnout pomoc. Je tu zkrátka pro bezpečí návštěvníků. Koupaliště je zabezpečeno i kamerovým systémem, který je přes noc zapnut a sleduje ho městská policie.

Chodíte si vůbec ve volnu zaplavat?

Plavání mě baví, ale raději se chodím odreagovat do sauny.

Gabriela Jägerová