„Doposud jsme měli v nabídce cvičení jógy pro dospělé. Nyní nabízíme dva kroužky jógy i pro děti. Dále je to dětský aquaaerobic v bazénu a kroužek nazvaný Ekošlápek. Tím jsme se vrátili k tématu ochrany přírody. V minulosti zde takový kroužek již působil. Pro děti máme připraveny výlety do přírody,cílem je i naučit děti péči o zvířata, své okolí, nebo je seznámit s tím, jak správně třídit odpad. Rozšířili jsme také nabídku o kroužek věnující se lehké atletice," popsala stručně novinky Dana Müllerová z tachovského Mraveniště.

Zdejší dům dětí a mládeže tak připravil pro tento školní rok přibližně šedesát zájmových kroužků. To podle Müllerové však neznamená, že všechny budou otevřeny. „Záleží na zájmu. Minimální počet je kolem sedmi účastníků. V případě, že je to méně, je pak problém, například v případě nemoci. Naopak se snažíme, aby maximální počet nepřekročil pětadvacet účastníků. V takovém případě pak kroužek rozdělíme na dvě části. To příklad florbalu," pokračovala Müllerová.

Podle ní eviduje tachovské Mraveniště velký zájem o jejich aktivity. „V loňském roce jsem u nás evidovali více než devět set dětí. Jak to bude letos, je předčasné mluvit, zájemci se mohou ještě hlásit. A to i v průběhu školního roku. Myslím si ale, že počet bude velmi podobný. Za poslední dobu evidujeme vzrůstající zájem," uvedla dále.

Inspiraci pro nové nápady berou, podle Müllerové kdekoli. „Hodně se dozvíme při pravidelných vzdělávacích kurzech, vymýšlíme si je sami, nebo za námi někdo přijde s dobrým nápadem," doplnila Dana Müllerová.

Kroužky začínají fungovat již od 24. září, skončí v měsíci květnu.