Přesto i při této akci kontrolovali automobily. „Akce se zúčastnilo celkem 14 policistů, kteří během čtyř hodin zkontrolovali celkem 122 vozidel. Při tom zjistili 30 přestupků, za 23 z nich uložili blokové pokuty za celkových 5600 korun. Zbylých sedm přestupků policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu," shrnula výsledky akce tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Nejčastěji řidiči jezdili s vozidly, která nesplňovala technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Takových prohřešků bylo sedm. Šestkrát uložili policisté pokutu za nepoužití bezpečnostních pásů za jízdy. „Jeden řidič řídil vozidlo, aniž by měl příslušné řidičské oprávnění, další jel pod vlivem omamných látek," doplnila mluvčí.

Na kontrolním stanovišti ve Stříbře, kde policisté věnovali zvýšenou pozornost cyklistům, byl přítomen navíc i pracovník BESIPu. „Zastavení a kontrolovaní cyklisté pak obdrželi drobné reflexní předměty, odrazky na kolo a rady, jak se mají chovat, aby při cestách zvýšili svoji bezpečnost. Pozitivní je, že i cyklisté, kteří jsou starší 18 let a na hlavách mít přilby již nemusí, je ve většině případů měli. Jsou tak dobrým příkladem pro děti, pro které je do jejich dospělosti ze zákona přilba povinná," uvedla Jiroušková s tím, že také většina kol, která policisté zkontrolovali, byla v pořádku a byla vybavena povinnou výbavou.