Jednou z možností jsou příměstské nebo pobytové tábory. „Letos jsme nabídli širokou nabídku příměstských táborů a několika prázdninových termínech. K dnešnímu dni jsou všechny plně obsazené. Obliba příměstských táborů se u rodičů drží na vysoké úrovni. Má to několik důvodů, jedním z nich může být finanční dostupnost, variabilita výletů ale i to, že děti nocují doma ve svých postelích a na připravené aktivity dochází,“ řekl Tachovskému deníku ředitel Domu dětí a mládeže v Tachově Jaroslav Matas.

Příměstské tábory v Tachově už tradičně nabízí také Komunitní centrum MAS Česká západ. Ani tady ale už další přihlášky nepřijímají, všechny termíny už jsou také obsazené. Tachovští rodiče mající zájem pro své dítě příměstský tábor zajistit, si tak s rezervací volného místa musí pospíšit, nechávat podání přihlášky na poslední chvíli se už nemusí vyplatit.

Stejná situace je i ve Stříbře. Dům dětí a mládeže Stříbro, který pro děti školního věku organizuje příměstské i pobytové tábory hlásí také plnou kapacitu a další přihlášky už nepřijímá. „Zájem rodičů je každý rok přibližně stejný, máme radost, že naše nabídka rodiče oslovuje a ti kteří mají zájem si ho včas zajistí,“ řekl ředitel Domu dětí a mládeže ve Stříbře Roman Mužík.

O něco lepší je situace v Plané. Dům dětí a mládeže nabízí příměstské tábory u kterých si přihlášené děti mohou vybrat oblíbenou aktivitu. „Přednost ale samozřejmě dáváme těm, kteří se přihlásí na celý turnus. Letos se nám ale nenahlásilo tolik dětí jako v uplynulých letech, takže se na všechny zájemce určitě dostane. Přihlášeno zatím máme mezi patnácti a dvaceti dětmi. Tábory ale rušit nebudeme a všechny výlety uskutečníme, ačkoliv kapacita míst je vyšší,“ vysvětlila vedoucí tábora Daniela Líbalová z Dětského domu mládeže Planá.

Ilustrační foto.
Hornická bude opět uzavřena