V současnosti ke stavbě pokračuje územní řízení, které je ve fázi schvalovacího procesu. Výstavby by se mohli motoristé dočkat za dva roky, ale je možné, že silničáři zahájí už příští rok.

„Dokončení rekonstrukce silnice z Pernolce do Přimdy je jednou ze třinácti priorit Plzeňského kraje," řekl Deníku generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Pavel Panuška.

Osmikilometrový úsek je ale podle jeho slov velice techniky náročnou stavbou, která si vyžádá náklady zhruba 180 milionů korun. „Bez dotační podpory Evropské unie se neobejdeme, budeme proto příští rok žádat o podporu z programu IROP," vysvětlil ředitel s tím, že pokud žádost o dotaci uspěje, začalo by se stavět na podzim roku 2017. V tom případě by rekonstrukce byla dokončena v závěru roku 2018.

Silnice má v současné době nevyhovující šířku, proto se bude rozšiřovat. To s sebou přináší značné technické požadavky. Mimo jiné mezi ně patří rozsáhlá úprava hráze rybníku, po které část úseku vede. Také vjezdy z křižovatek budou rozšířeny a stavebně dostanou jinou podobu, která zaručí větší bezpečnost. Samozřejmostí bude nový asfaltový povrch.