Návrh opatření předloží radě ve druhé polovině října tajemník Jaroslav Havlíček. „V nařízení bude zakázáno nabízet produkty podomním a pochůzkovým prodejem," uvedl Deníku tajemník s tím, že k nařízení postačí souhlas rady města. „Vyhlášku by muselo schvalovat zastupitelstvo," vysvětlil. Pokud rada nařízení odsouhlasí, začne zákaz pochůzkového a podomního prodeje na území Boru platit od prvního ledna.

Tajemník také Deníku řekl, že na prodejce upozornili občané. „Stěžovali si zastupitelům, že je různí prodejci obtěžují doma nebo na ulici a nabízejí jim, někdy přímo vnucují, produkty, které ani nechtějí," vysvětlil Havlíček důvod, proč se opatření připravuje.

Jednoho z čtenářů naštvali především prodejci rádoby levných energií. „Zvonilo jich u nás několik. Jednou dokonce několik za jedno odpoledne. Že shánějí klienty by člověk pochopil. Ale dožralo mě, když se jeden z nich ani pořádně nepředstavil a chtěl rovnou, abych mu předložil smlouvu na dodávku elektřiny. Když jsem mu slušně řekl, že k tomu nevidím důvod a aby se zkusil zeptat jinde, ještě měl sarkastické poznámky," řekl Deníku čtenář, jehož jméno je redakci známo, ale on si nepřeje je zveřejnit.

Podomní prodej už zakázali přesně před rokem například v Konstantinových Lázních. „Loni na podzim jsme schvalovali tržní řád, ve kterém je vyhláškou ošetřen také podomní prodej. Ten není, stejně jako pochůzkový, v naší obci povolen. Není povolena ani nabídka služeb s tím souvisejících," řekl Deníku starosta Konstantinových Lázní Karel Týzl.

V obcích a městech, kde platí zákaz zmíněného druhu prodeje a objeví se přesto prodejci, kteří by jej porušovali, mohou obyvatelé upozornit městskou policii. V případě, že obec tuto policii nemá, mohou kontaktovat Policii České republiky.